آشپزیعمومیویژه

خواص نخود فرنگی پخته و طرز پخت نخود فرنگی خشک، تازه و فریزری بدون تغییر رنگ

نخود فرنگی یکی از سبزیجات مقوی و دارای پروتئین فراوان می باشد. در این مقاله از سایت قصد داریم شما را با برخی از خواص نخود فرنگی پخته همراه با آموزش کامل پخت نخود فرنگی تازه و فریزری آشنا کنیم؛ در ادامه همراه ما باشید :

نخود فرنگی پخته مانند نخود فرنگی خام دارای کالری پایینی می باشد، همچنین نخود فرنگی پخته حاوی مقادیر بالایی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین K، ویتامین های B به خصوص تیامین، منگنز، منیزیم، فسفر، آهن، روی و مس و لوتیئن می باشد.

خواص نخود فرنگی پخته , طرز پخت نخود فرنگیخواص نخود فرنگی پخته

فواید نخود فرنگی پخته برای بدن

سرطان : پلی فنول کومسترول موجود در نخود فرنگی پخته دارای خواص ضد سرطانی می باشد.

دیابت و قند خون : فیتوپروتئین های موجود در نخود سبز پخته خواص ضد التهابی دارد و مقاومت به انسولین را در بدن افراد دیابتی بهبود می بخشد.

لاغری و کاهش وزن : پروتئین و فیبر موجود در نخود فرنگی پخته باعث کاهش اشتها شده و به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

برای آشنایی با خواص کامل نخود فرنگی روی لینک زیر کلیک کنید :

دستور و روش پخت نخود فرنگی

4 روش مختلف برای پخت نخود فرنگی وجود دارد :

روش اول : بخار پز کردن نخود فرنگی

در یک قابلمه بزرگ آب بریزید و بگذارید تا آب به جوش آید، نخود فرنگی تازه یا نخود فرنگی فریزری را درون سبدی بریزید و به مدت 2 دقیقه بر روی قابلمه بگذاری تا بخار پخته شوند.

نخود فرنگی ها پخته شده اند، آن ها را درون ظرفی بریزید و برای تهیه غذا استفاده کنید.

روش دوم : جوشاندن نخود فرنگی

در یک قابلمه بزرگ آب و یک قاشق چای خوری نمک بریزید و بگذارید تا آب به جوش آید، نخود فرنگی را به آن اضافه کنید و بگذارید 3 دقیقه بپزد.

نخود فرنگی را در آب کش بریزید و وقتی آب آن تمام شد در ظرفی بریزید و برای تهیه غذا استفاده کنید.

روش سوم : مایکروویو

نخود فرنگی تازه یا فریزری را می توانید به مدت 5 تا 10 دقیقه در مایکروویو بپزید.

روش چهارم : سرخ کردن

یکی دیگر از روش های پخت نخود فرنگی این است که آن ها را سرخ کنید. در یک تابه مقداری روغن زیتون یا کره گیاهی بریزید و نخود فرنگی را به آن اضافه کنید و بگذارید 2 تا 3 دقیقه سرخ شوند.

نکته ای که باید بدانید این است که نخود فرنگی فریزری کیفیت بالایی دارد و طعم و بافت آنها تقریبا به همان اندازه نخود فرنگی تازه است.

روش پخت نخود فرنگی خشک

نخود فرنگی خشک را قبل از پختن به مدت 3 تا 6 ساعت در آب خیس کنید تا هم آلودگی های آن تمیز شود و هم زودتر پخته شود، سپس نخود فرنگی خشک را یا بخار پز کنید و یا بجوشانید تا نرم شوند.

توجه داشته باشید که مدت زمان پخت نخود فرنگی خشک بیشتر می باشد.

مدت زمان پخت نخود فرنگی

برای پخت نخود فرنگی تازه و فریزری حدود 3 تا 5 دقیقه زمان لازم است.
برای پخت نخود فرنگی خشک که در آب خیس خورده باشد بین 5 تا 10 دقیقه زمان لازم است.

پخت نخود فرنگی بدون تغییر رنگ

اگر می خواهید نخود فرنگی هنگام پخت تغییر رنگ ندهد، به آن یک قاشق چای خوری نمک و یک قاشق چای خوری شکر اضافه کنید.

روش استفاده از نخود فرنگی پخته در غذا

نخود فرنگی پخته را می توان برای تهیه سالاد، املت، کوکو، پاستا و ماکارونی، خورش نخود فرنگی، سوپ نخود فرنگی، پوره نخود فرنگی برای نوزاد، پیتزا سبزیجات، سالاد حبوبات و همپنین برای تزیین غذا استفاده کرد.

طرز تهیه خورش نخود فرنگی

خورش نخود فرنگیخورش نخود فرنگی

مواد لازم برای تهیه خورش نخود فرنگی

  • 1/4 فنجان روغن زیتون
  • 1 پیاز بزرگ خرد شده
  • 12 هویج کوچک
  • 6 آرتیشو کوچک خرد شده
  • آویشن، نمک و فلفل سیاه
  • 2 فنجان آب
  • 12 شلغم کوچک
  • 2 فنجان تره فرنگی خرد شده
  • 1 فنجان باقلا پخته
  • 1 فنجان نخود فرنگی پخته
  • 12 ساقه مارچوبه خرد شده
  • 1/2 قاشق چای خوری آب لیمو ترش
  • 2 قاشق غذاخوری جعفری

دستور تهیه خورش سبزیجات با نخود فرنگی

یک قابلمه بزرگ را روی گاز بگذارید و روغن زیتون را در آن بریزید، پیاز را همراه با نمک و فلفل کمی تفت دهید، هویج، آرتیشو و شلغم ها را اضافه کنید و کمی که تفت دادید آب را بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا بپزد.

پس از 6 تا 8 دقیقه باقلا، نخود فرنگی و مارچوبه را اضافه کنید و بگذارید 4 تا 5 دقیقه دیگر بپزد. خورش را از روی اجاق بردارید و در ظرفی بریزید، بر روی آن آب لیمو ترش بریزید و با جعفری تزیین کنید.

ارزش غذایی نخود فرنگی پخته (یک فنجان)

  • کالری یک لیوان نخود فرنگی پخته : 134
  • چربی : 0.3 گرم
  • کربوهیدرات : 25 گرم
  • پروتئین : 8.5 گرم

منابع : tasteofhome


(1) خواص نخود فرنگی پخته طرز پخت نخود فرنگی خشک، تازه و فریزری بدون تغییر رنگ
خواص نخود فرنگی پخته طرز پخت نخود فرنگی خشک، تازه و فریزری بدون تغییر رنگ


(2) پخت نخود سبز دانستنی هایی پیرامون پخت نخود سبز بدون چروک شدن
پخت نخود سبز دانستنی هایی پیرامون پخت نخود سبز بدون چروک شدن


(3) خواص نخود فرنگی، عوارض احتمالی و روش مصرف آن - سالم زیبا
خواص نخود فرنگی، عوارض احتمالی و روش مصرف آن - سالم زیبا


(4) خاصیت نخود فرنگی پخته و نپخته
خاصیت نخود فرنگی پخته و نپخته


(5) نخود فرنگی خواص، مضرات، طبع، عکس نخود فرنگی در بارداری پخت غذا با نخودفرنگی - نایریکا
نخود فرنگی خواص، مضرات، طبع، عکس نخود فرنگی در بارداری پخت غذا با نخودفرنگی - نایریکا


(6) روشی طلایی برای انجماد نخود فرنگی و باقلا سبز
روشی طلایی برای انجماد نخود فرنگی و باقلا سبز


(7) طرز پاک کردن و فریز کردن نخود فرنگی به روش صحیح
طرز پاک کردن و فریز کردن نخود فرنگی به روش صحیح


(8) روش های نگهداری نخود فرنگی روش های نگهداری نخود فرنگی به شکل مناسب
روش های نگهداری نخود فرنگی روش های نگهداری نخود فرنگی به شکل مناسب


(9) خاصیت نخود فرنگی پخته خواص نخود فرنگی پخته شده برای کودکان - فال و خواب
خاصیت نخود فرنگی پخته خواص نخود فرنگی پخته شده برای کودکان - فال و خواب


(10) فریز نخود فرنگی روش های کاربردی فریز نخود فرنگی و فریز کردن باقلا
فریز نخود فرنگی روش های کاربردی فریز نخود فرنگی و فریز کردن باقلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + 1 =

دکمه بازگشت به بالا